Ślub i wesele, to najważniejsze wydarzenie w życiu każdego zakochanego człowieka- wychodząc naprzeciw wysokim wymaganiom, by uczynić ten dzień niezapomnianym, proponujemy Państwu organizację wesela w wyjątkowej restauracji „Pod Progiem”.

Usytuowana w kompleksie Sport Dolina w otoczeniu malowniczej przyrody z obszaru Natura 2000, stanowi wymarzone miejsce do celebrowania uroczystości. Z restauracji rozpościera się widok na dolomity i przepiękny obszar należący do Rezerwatu Segiet. Stanowi to malownicze krajobraz wprost stworzony do sesji zdjęciowych Państwa Młodych.

Przepiękne widoki i wszechobecna zieleń stanowi idealne tło, na którym Państwa przyjęcie będzie prezentowało się iście bajkowo i romantycznie.

Dokładając do tego naszą wiedzę, dbałość o detale, wyśmienitą kuchnię i serdeczną obsługę jesteśmy przekonani, że będzie to dzień pełen pięknych wspomnień, których będziemy częścią.

 

Przy organizacji wesela w naszym kompleksie otrzymują Państwo :

  • Fachowe doradztwo w zakresie wyboru menu
  • 100 miejsc dla samochodów na oświetlonym parkingu
  • 2 tarasy do dyspozycji Gości
  • Możliwość zrealizowania sesji ślubnej w kompleksie SPORT DOLINA
  • Uroczysty wystrój Sali
  • Profesjonalną obsługę wesela
  • Kącik zabaw dla dzieci
  • Możliwość organizacji przyjęcia tematycznego
  • Pomoc w koordynacji atrakcji przyjęcia oraz dostawców

 

Zapraszamy do kontaktu z naszymi specjalistami, którzy odpowiedzą na każde pytanie oraz służą fachowym doradztwem.

 

MENU WESELE

 

PROPOZYCJA I

UROCZYSTY OBIAD:

 

Zupa (do wyboru):

 

Tradycyjny rosół z kluseczkami drobiowymi ozdobiony młodą marchewką i pietruszką

Aksamitny krem z białych warzyw z chipsem bekonowym

Krem z pieczonych pomidorów i prawdziwą mozzarellą

 

Danie główne

                         Mięsa podawane na paterze* (2 rodzaje do wyboru): *160% porcji na osobę

 

Śląska rolada wołowa z farszem krojonym.

Złocista pierś z kurczaka panierowana w siekanych migdałach

Tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce.

Grillowany schab przeplatany plastrem boczku

Szkoty

Dodatki: ziemniaki oprószone koperkiem i kluski śląskie oraz bukiet świeżych surówek

 

 

     

DANIA SERWOWANE NA STOŁY:

 

 

Zimna płyta:

 

 

Patera wędlin regionalnych

Mięsa pieczone w ziołowym aromacie

Deska serów z winogronem i orzechami

Tymbaliki drobiowe

Dwie sałatki do wyboru:

-Tradycyjna jarzynowa dekorowana świeżymi ziołami

-Klasyczna grecka sałatka z serem feta i oliwkami

- Makaronowa z tuńczykiem w paprykowym aromacie

-Egzotyczna z mięsem i marynowanym ananasem

-Sałatka grecka

Śledzie na dwa sposoby-jeden do wyboru:

-w śmietanie z dodatkiem zielonego świeżego jabłka

-w oleju z cebulą i ogórkiem

Jajka w majonezie przybrane pietruszką

kosze świeżego pieczywa

 

 

 

 

 

DANIA JEDNOGARNKOWE:

 

 

Ciepła kolacja do wyboru :

 

Barszcz czerwony z ekologicznych buraków z mięsnym pasztecikiem

Bogracz- gulasz mięsny z kociołka węgierskiego w paprykowym aromacie

Gulasz wieprzowy z kruchym mięsem z duszoną marchewką

Staropolski żurek z kiełbasą w aromacie majeranku

 

 


 

 

 

 

PROPOZYCJA II

UROCZYSTY OBIAD:

 

 

Zupa (do wyboru):

 

Tradycyjny rosół z kluseczkami drobiowymi ozdobiony młodą marchewką i pietruszką

Aksamitny krem z białych warzyw z chipsem bekonowym

Krem z pieczonych pomidorów i prawdziwą mozzarellą

 

 

Danie główne

Mięsa podawane na paterze*:(3 rodzaje do wyboru) *160% porcji na osobę

 

Śląska rolada wołowa z farszem krojonym.

Złocista pierś z kurczaka panierowana w siekanych migdałach

Tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce.

Grillowany schab przeplatany plastrem boczku

Szkoty

Dodatki: ziemniaki oprószone koperkiem i kluski śląskie oraz bukiet świeżych surówek

 

Deser (do wyboru)

 

Pucharek lodowy z bitą śmietaną i musem malinowym

Panna Cotta z prawdziwą wanilią

Kremowy sernik na musie mascarpone polany musem malinowym

Szarlotka na ciepło

 

 

 

Zimna płyta:

 

Patera wędlin regionalnych

Mięsa pieczone w ziołowym aromacie

Deska serów z winogronem i orzechami

Tymbaliki drobiowe

Dwa rodzaje sałatek do wyboru:

-Tradycyjna jarzynowa dekorowana świeżymi ziołami

-Klasyczna grecka sałatka z serem feta i oliwkami

- Makaronowa z tuńczykiem w paprykowym aromacie

-Egzotyczna z mięsem i marynowanym ananasem

-Sałatka grecka

Śledzie na dwa sposoby-jeden do wyboru:

-w śmietanie z dodatkiem zielonego świeżego jabłka

-w oleju z czerwoną cebulą i ogórkiem

Jajka w majonezie przybrane pietruszką

Kosze świeżego pieczywa

 

Ciepła kolacja- dwie do wyboru

 

Pierwsza:

Udziec wieprzowy krojony przy Gościach z pieczonymi ziemniakami i kapustą zasmażaną

Pieczona giczka z indyka podana na puree ziemniaczanym w otoczeniu czerwonej kapusty

Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym oraz pieczone ziemniaki wraz z bukietem warzyw

 

Druga- dania jednogarnkowe:

Barszcz czerwony z ekologicznych buraków z mięsnym pasztecikiem

Bogracz- gulasz mięsny z kociołka węgierskiego w paprykowym aromacie

Gulasz wieprzowy z kruchym mięsem z duszoną marchewką

Staropolski żurek z kiełbasą w aromacie majeranku

 

  

 

 

PROPOZYCJA III

UROCZYSTY OBIAD:

Przystawka

Roladka z łososia wędzonego z dodatkiem musu ziołowego i świeżego szpinaku

 

 

Zupa (do wyboru):

Tradycyjny rosół z kluseczkami drobiowymi ozdobiony młodą marchewką i pietruszką

Aksamitny krem z białych warzyw z chipsem bekonowym

Krem z pieczonych pomidorów i prawdziwą mozzarellą

 

Danie główne

Mięsa podawane na paterze* (3 rodzaje do wyboru): *180% porcji na osobę

Śląska rolada wołowa z farszem krojonym.

Złocista pierś z kurczaka panierowana w siekanych migdałach

Tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce.

Grillowany schab przeplatany plastrem boczku

Szkoty

Sakiewka z kurczaka nadziewana prawdziwą mozzarellą i pomidorami, podana z rukolą

Dodatki: ziemniaki oprószone koperkiem i kluski śląskie oraz bukiet świeżych surówek

 

Deser (do wyboru)

Pucharek lodowy z bitą śmietaną i musem malinowym

Panna Cotta z prawdziwą wanilią

Kremowy sernik na musie mascarpone polany musem malinowym

Szarlotka na ciepło

 

 

 

    DANIA SERWOWANE NA STOŁY:

 

 

Zimna płyta:

 

Patera wędlin regionalnych

Mięsa pieczone w ziołowym aromacie

Deska serów z winogronem i orzechami

Tymbaliki drobiowe

Trzy rodzaje sałatek do wyboru:

-Tradycyjna jarzynowa dekorowana świeżymi ziołami

-Klasyczna grecka sałatka z serem feta i oliwkami

- Makaronowa z tuńczykiem w paprykowym aromacie

-Egzotyczna z mięsem i marynowanym ananasem

-Sałatka grecka

Śledzie na dwa sposoby-dwa do wyboru:

-w śmietanie z dodatkiem zielonego świeżego jabłka

-w oleju z czerwoną cebulą i ogórkiem

-Jajka w majonezie przybrane pietruszką

-kosze świeżego pieczywa

 

 

 

 

Trzy kolacje do wyboru:

 

 

Pierwsza:

-Udziec wieprzowy krojony przy Gościach z pieczonymi ziemniakami i kapusta zasmażaną

 

 

Druga:

Pieczona giczka z indyka podana z puree ziemniaczanym i czerwona kapustą

Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym oraz pieczone ziemniaki i bukiet warzyw

Udko z kaczki z kopytkami, buraczkami i karmelizowanym jabłkiem

 

 

Trzecia:

Barszcz czerwony z ekologicznych buraków z mięsnym pasztecikiem

Bogracz - gulasz mięsny z kociołka węgierskiego w paprykowym aromacie

Gulasz wieprzowy z kruchym mięsem z duszoną marchewką

Staropolski żurek z kiełbasą w aromacie majeranku