PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE

(min. 10 osób)

 

UROCZYSTY OBIAD: 

Zupa (do wyboru):

Tradycyjny rosół z makaronem i kluseczkami drobiowymi

Aksamitny krem z białych warzyw z chipsem bekonowym

Krem z pieczonych pomidorów i prawdziwą mozzarellą

 

Danie główne

Mięsa podawane na paterze* (3 rodzaje do wyboru):

Śląska rolada wołowa z farszem krojonym.

Złocista pierś z kurczaka panierowana w siekanych migdałach

Tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce.

Grillowany schab przeplatany plastrem boczku

Szkoty

 

Dodatki: ziemniaki oprószone koperkiem i kluski śląskie oraz bukiet świeżych surówek

 

Deser  (do wyboru)

Pucharek lodowy z bitą śmietaną i musem malinowym

Panna Cotta z prawdziwą wanillią

Kremowy sernik na musie mascarpone polany musem malinowym

Szarlotka na ciepło

 

DANIA SERWOWANE NA STOŁY:

Zimna płyta/wariant I:

Patera wędlin regionalnych

Deska serów z winogronem i orzechami

Tymbaliki drobiowe

 

Jeden rodzaj sałatki do wyboru:

Tradycyjna jarzynowa dekorowana świeżymi ziołami

Klasyczna grecka sałatka z serem feta i oliwkami

Makaronowa z tuńczykiem w paprykowym aromacie

Egzotyczna z mięsem i marynowanym ananasem

Sałatka grecka

 

Śledzie na dwa sposoby - jeden do wyboru:

w śmietanie z dodatkiem zielonego świeżego jabłka

w oleju z czerwoną cebulą i ogórkiem

 

Jajka w majonezie przybrane pietruszką

kosze świeżego pieczywa

 

DANIA SERWOWANE NA STOŁY:

Zimna płyta/wariant II:

Patera wędlin regionalnych

Mięsa pieczone w ziołowym aromacie

Deska serów z winogronem i orzechami

Tymbaliki drobiowe

 

Dwa rodzaje sałatek do wyboru:

Tradycyjna jarzynowa dekorowana świeżymi ziołami

Klasyczna grecka sałatka z serem feta i oliwkami

Makaronowa z tuńczykiem w paprykowym aromacie

Egzotyczna z mięsem i marynowanym ananasem

 

Sałatka grecka

 

Śledzie na dwa sposoby:

w śmietanie z dodatkiem zielonego świeżego jabłka

w oleju z czerwoną cebulą i ogórkiem

 

Jajka w majonezie przybrane pietruszką

Roladki ze szpinakiem i łososiem

Śliwki w boczku

kosze świeżego pieczywa

 

DANIA JEDNOGARNKOWE:

Ciepła kolacja do wyboru/wariant I :

Barszcz czerwony ze ekologicznych buraków z mięsnym pasztecikiem

Bogracz-gulasz mięsny z kociołka węgierskiego w paprykowym aromacie

Gulasz wieprzowy z kruchym mięsem z duszoną marchewką

Staropolski żurek z kiełbasą w aromacie majeranku

 

Ciepła kolacja do wyboru/wariant II:

Pieczona giczka z indyka podana z puree ziemniaczanym i czerwona kapustą

Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym oraz pieczone ziemniaki i bukiet warzyw

Udko z kaczki z kopytkami, buraczkami i karmelizowanym jabłkiem