UROCZYSTY OBIAD:

 

Zupa

 

Tradycyjny rosół z kluseczkami drobiowymi ozdobiony młodą marchewką i pietruszką

 

Danie główne

Mięsa podawane na paterze* (3 rodzaje do wyboru):

 

Śląska rolada wołowa z farszem krojonym.

Złocista pierś z kurczaka panierowana w siekanych migdałach

Tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce.

Grillowany schab przeplatany plastrem boczku

Szkoty

Dodatki: ziemniaki oprószone koperkiem i kluski śląskie oraz bukiet świeżych surówek

 

Deser

 

Pucharek lodowy z bitą śmietaną i musem malinowym

 

 

DANIA SERWOWANE NA STOŁY:

 

Zimna płyta:

 

Patera wędlin regionalnych

Mięsa pieczone w ziołowym aromacie

Deska serów z winogronem i orzechami

Tymbaliki drobiowe

 

Dwie Sałatki do wyboru:

Tradycyjna jarzynowa dekorowana świeżymi ziołami

Klasyczna grecka sałatka z serem feta i oliwkami

Makaronowa z tuńczykiem w paprykowym aromacie

Egzotyczna z mięsem i marynowanym ananasem

Sałatka grecka

 

Śledzie na dwa sposoby-do wyboru:

w śmietanie z dodatkiem zielonego świeżego jabłka

w oleju z czerwoną cebulą i ogórkiem

 

Jajka w majonezie przybrane pietruszką

kosze świeżego pieczywa

 

 

DANIA JEDNOGARNKOWE

 

 

Ciepła kolacja do wyboru

 

Barszcz czerwony ze ekologicznych buraków z mięsnym pasztecikiem

Bogracz-gulasz mięsny z kociołka węgierskiego w paprykowym aromacie

Gulasz wieprzowy z kruchym mięsem z duszoną marchewką

Staropolski żurek z kiełbasą w aromacie majeranku

 

 

 

 

Zapewniamy pomoc w koordynacji Państwa przyjęcia. Staramy się wyjść naprzeciw oczekiwaniom i dokładamy wszelkich starań, by ten wyjątkowy dzień na długo pozostał w pamięci Państwa oraz wszystkich Gości. Dbamy o detale, wysoką jakość obsługi i dań, które podajemy na talerzach.