PROPOZYCJA I

UROCZYSTY OBIAD:

Zupa 

Tradycyjny rosół z makaronem i kluseczkami drobiowymi

 

Danie główne

Mięsa podawane na paterze* (3 rodzaje do wyboru):

Śląska rolada wołowa z farszem krojonym.

Złocista pierś z kurczaka panierowana w siekanych migdałach

Tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce.

Grillowany schab przeplatany plastrem boczku

Szkoty

Dodatki: ziemniaki oprószone koperkiem i kluski śląskie oraz bukiet świeżych surówek

 

 

DANIA SERWOWANE NA STOŁY: 

 

Zimna płyta:

Patera wędlin regionalnych

Mięsa pieczone w ziołowym aromacie

Deska serów z winogronem i orzechami

Tymbaliki drobiowe

 

Sałatka do wyboru:

Tradycyjna jarzynowa dekorowana świeżymi ziołami

Klasyczna grecka sałatka z serem feta i oliwkami

Makaronowa z tuńczykiem w paprykowym aromacie

Egzotyczna z mięsem i marynowanym ananasem

Sałatka grecka

 

Śledzie na dwa sposoby-do wyboru:

w śmietanie z dodatkiem zielonego świeżego jabłka

w oleju z czerwoną cebulą i ogórkiem

 

Jajka w majonezie przybrane pietruszką

kosze świeżego pieczywa

 

 

 

PROPOZYCJA II

 

UROCZYSTY OBIAD:

 

 

Przystawka 

Roladka z łososia wędzonego z dodatkiem musu ziołowego i świeżego szpinaku

 

Zupa 

Aksamitny krem z białych warzyw z chipsem bekonowym

 

Danie główne

Mięsa podawane na paterze* (4 rodzaje do wyboru):

Śląska rolada wołowa z farszem krojonym.

Złocista pierś z kurczaka panierowana w siekanych migdałach.

Tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce.

Grillowany schab przeplatany plastrem boczku.

Szkoty.

Dodatki: ziemniaki oprószone koperkiem i kluski śląskie oraz bukiet świeżych surówek

 

 

Deser (do wyboru)

Pucharek lodowy z bitą śmietaną i musem malinowym

Panna Cotta z prawdziwą wanillią

Kremowy sernik na musie mascarpone polany musem malinowym

Szarlotka na ciepło

 

 

DANIA SERWOWANE NA STOŁY: 

 

Zimna płyta:

Patera wędlin regionalnych

Mięsa pieczone w ziołowym aromacie

Deska serów z winogronem i orzechami

Tymbaliki drobiowe

 

Sałatka do wyboru (dwa rodzaje):

Tradycyjna jarzynowa dekorowana świeżymi ziołami

Klasyczna grecka sałatka z serem feta i oliwkami

Makaronowa z tuńczykiem w paprykowym aromacie

Egzotyczna z mięsem i marynowanym ananasem

Sałatka grecka

 

Śledzie na dwa sposoby-do wyboru:

w śmietanie z dodatkiem zielonego świeżego jabłka

w oleju z czerwoną cebulą i ogórkiem

 

Jajka w majonezie przybrane pietruszką

Śliwki w bekonie skropione sosem

Tartaletki - dwa rodzaje- według fantazji Szefa Kuchni

kosze świeżego pieczywa

 

 

 

Zapewniamy pomoc w koordynacji Państwa przyjęcia. Staramy się wyjść naprzeciw oczekiwaniom i dokładamy wszelkich starań, by ten wyjątkowy dzień na długo pozostał w pamięci Państwa oraz wszystkich Gości. Dbamy o detale, wysoką jakość obsługi i dań, które podajemy na talerzach.